ZEMPLÍN: Sneh absentuje, lyžiarske strediská nefungujú

22.01.2008 Humenné

Chlmec/Zemplín 22. januára (TASR) - Nepriaznivé počasie s plusovými teplotami a nedostatok snehových zrážok spôsobili, že lyžiarske strediská na Zemplíne nie sú v prevádzke.
Ski park Chlmec pri Humennom obmedzil lyžovanie počas uplynulej soboty, keď v spomínanej lokalite pršalo. \"Snehu na zjazdovkách ešte síce bolo, no pre sychravé a daždivé počasie, lyžiari neprejavili záujem o lyžovanie. V prípade, že sa naplnia predpovede meteorológov a od stredy začne mrznúť a ochladí sa, vleky nanovo spustíme, \" uviedol dnes pre TASR správca parku Oliver Barinka. Ski park Chlmec bol donedávna jediným lyžiarskym strediskom na Zemplíne, ktoré napĺňalo všetky podmienky pre biely zimný šport. Dodal, že lyžiari majú v Chlmci k dispozícii umelo zasneženú 850-metrovú zjazdovku. K dispozícii sú tiež dve zjazdovky s prírodným snehom v dĺžke 180 a 150 metrov, ktoré slúžia zvlášť pre deti a slabších lyžiarov a bobová dráha.
Lyžiarske stredisko v Chlmci, ktoré sa nachádza iba päť kilometrov od Humenného v smere na Sninu, má k dispozícii parkoviská pre 200 osobných áut a 10 autobusov, objekty s rýchlym občerstvením a moderné sociálne zariadenie.
Lyžovačku zo spomínaných dôvodov prerušilo aj lyžiarske stredisko Danova v Medzilaboreckom okrese. \"Tohto roku si u nás lyžovania v rámci lyžiarskeho výcviku užilo iba 40 študentov zo Stropkova, po týždni sme vleky odstavili, pretože nie je dostatok snehovej prikrývky, \" doplnil správca.
Lyžiarske stredisko Parihuzovce nemá počas tejto zimy šťastie. Prírodný sneh absentuje a aj keď boli mrazivé dni a noci, nefungovalo tam kvôli poruche zariadenia umelé zasnežovanie.
 

Vyberte región